Mina recept
Antal portioner 4-5
Det behöver du
250 g färska lasagneplattor4-500 g nötfärs/lammfärs
400 g krossade tomater
1 ägg
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
2 pressade vitlöksklyftor
1 liten finhackad gul lök
0,5 dl grädde/mjölk
3-4 tomater
3 dl creme fraiche
100 g chevre
Min variant av Lasagne
Hur man
1. Sätt ugnen på 200 grader2. Blanda nötfärs, krossade tomater, grädde, ägg och hackad lök med kryddorna till en jämn smet.
3. Smöra en ugnsfast form.
4. Lägg de skivade tomaterna så att de täcker botten på formen.
5.Bred ca 1 dl crème fraiche ovanpå tomaterna.
6. Varva sedan lasagneplattor och färs. Börja och sluta med plattorna. Jag hade fyra lager plattor och tre lager färs.
7. Mosa chevren och blanda med resten av crème fraichen och bred ut det över lasagnen.
8. Grädda i ugnen ca 40 minuter.
Lena A
Ska man kanske prova. Hittade flera paket lasagneplattor i skåpet. Tror du det funkar, om man förkokar dem?
Elisabeth
Ja det borde funka, annars kan du bara ta mer vätska så ska det fungera.