Mina recept

Antal portioner 4-5

Det behöver du

250 g färska lasagneplattor

4-500 g nötfärs/lammfärs
400 g krossade tomater
1 ägg
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
2 pressade vitlöksklyftor
1 liten finhackad gul lök
0,5 dl grädde/mjölk

3-4 tomater
3 dl creme fraiche
100 g chevre

Min variant av Lasagne

Hur man

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda nötfärs, krossade tomater, grädde, ägg och hackad lök med kryddorna till en jämn smet.
3. Smöra en ugnsfast form.
4. Lägg de skivade tomaterna så att de täcker botten på formen.
5.Bred ca 1 dl crème fraiche ovanpå tomaterna.
6. Varva sedan lasagneplattor och färs. Börja och sluta med plattorna. Jag hade fyra lager plattor och tre lager färs.
7. Mosa chevren och blanda med resten av crème fraichen och bred ut det över lasagnen.
8. Grädda i ugnen ca 40 minuter.

Kommentarer

Lena A

15.02.2014 10:14

Ska man kanske prova. Hittade flera paket lasagneplattor i skåpet. Tror du det funkar, om man förkokar dem?

Elisabeth

16.02.2014 11:14

Ja det borde funka, annars kan du bara ta mer vätska så ska det fungera.

Senaste kommentaren

10.04 | 20:55

Hello from Sugar Moon Farm! thanks for your visit and feature on your website. Loved having you.

Hej från Sugar Moon Farm! Tack för ditt besök och funktionen på din webbplats. Älskade med dig.

25.12 | 10:47

"Morfars laxsallad" verkar väldigt spännande, den kommer absolut att tillredas på kontoret när julledigheten är över!

24.11 | 22:23

Har idag gjort din gryta men med skinkspad från en köpt skinka som grund. Mycket uppskattad!

16.02 | 11:14

Ja det borde funka, annars kan du bara ta mer vätska så ska det fungera.

Dela den här sidan