20. jan, 2015

Med en doft av nybakat bröd

Det finns väl få saker som är så härliga som doften av nybakat bröd! Idag har jag letat fram ett recept som snart har 40 år på nacken. Havregrynstekakor! Första gången jag åt dem var sommaren 1978 när vi besökte goda vänner som då bodde nere i Kristianstad. Frun i huset hade fått receptet av en god vän så receptet hade då namn efter den personen som hette Yvonne. Vem denna Yvonne är eller var har jag ingen som helst aning om. Vad jag däremot vet är att jag blev väldigt förtjust i brödet. Jag har ändrat litet i receptet så att det bättre skulle passa oss. Mindre mängd sirap och dubbel jäsning och mjölet som numera är specialvetemjölet är exempel påmina förändringar.

Hur som helst kan jag verkligen rekommendera er att baka detta bröd då det alltid blivit bra. Brödet blir extra saftigt eftersom jag kokar gröt att ha i det. Barnbarnen gillar, det precis vi andra!

Senaste kommentaren

10.04 | 20:55

Hello from Sugar Moon Farm! thanks for your visit and feature on your website. Loved having you.

Hej från Sugar Moon Farm! Tack för ditt besök och funktionen på din webbplats. Älskade med dig.

25.12 | 10:47

"Morfars laxsallad" verkar väldigt spännande, den kommer absolut att tillredas på kontoret när julledigheten är över!

24.11 | 22:23

Har idag gjort din gryta men med skinkspad från en köpt skinka som grund. Mycket uppskattad!

16.02 | 11:14

Ja det borde funka, annars kan du bara ta mer vätska så ska det fungera.

Dela den här sidan