4. aug, 2015

Havrekex

Ja det här receptet har jag fått av min pappa Olle. Hur gammalt det är har jag ingen aning om eller var det kommer ifrån ursprungligen. Hur jag vet att det är gammalt?

Jo storleken på ingredisensangivelsen i receptet har jag fått lov att göra om då jag nog aldrig kan tänka mig att göra så mycket på en gång numera. Därför har jag halverat receptet. Ursprungligen var det 1 kg havregryn och det är ju en ansenlig mängd.

Receptet är rätt så lättbakat. Numera har jag skaffat mig en silikonduk som jag kavlar på och också använder för att knåda degar eller pasta på. På den har jag knådat ihop degen då den är tung att röra ihop.

Lättkavlad är den däremot och håller ihop riktigt bra. Måste erkänna att jag gillar de äldre recepten då de oftast är lätthanterliga.

Dessa kex eller tjex  äter vi med smör och en god hårdost eller en mögelost med litet god marmelad, ca 90 st får jag ut av denna numera halva sats.

Senaste kommentaren

10.04 | 20:55

Hello from Sugar Moon Farm! thanks for your visit and feature on your website. Loved having you.

Hej från Sugar Moon Farm! Tack för ditt besök och funktionen på din webbplats. Älskade med dig.

25.12 | 10:47

"Morfars laxsallad" verkar väldigt spännande, den kommer absolut att tillredas på kontoret när julledigheten är över!

24.11 | 22:23

Har idag gjort din gryta men med skinkspad från en köpt skinka som grund. Mycket uppskattad!

16.02 | 11:14

Ja det borde funka, annars kan du bara ta mer vätska så ska det fungera.

Dela den här sidan