7. feb, 2016

Hjortfärs

Ja jag kan inte påstå att jag någonsin kännt mig så rik vad gäller viltkött i frysen som nu. En av mina vänner på FB och IRL har en vän i sin tur som är jägare. När jägarnas frysar inte rymmer mer behöver de sälja ut en del av innehållet. Min vän kom att tänka på att jag kanske var intresserad. Ja vad tror ni? Det är klart att jag är!!

10 kg kött av dovhjort, rådjur och vildsvin hamnade på sätt i vår frys.

När man då inte är så van att ta hand om vilt är det tur att det är uppmärkt! Hjortfärs - vad gör man av det? Så jag letade i bakhuvudet och fann ett gammalt recept som jag nu gjorde om. Till vilt borde det passa med svamp - kantareller har jag i frysen sedan i höstas när jag köpte av killen vid pendeltågsstationen och frös in. Svampsmaken kan man förstärka med den torkade svampen som man smular sönder. Messmör vet jag är gott till renkött så det borde passa till hjort och så timjan förstås...

Ja vi tycker att detta är gott maken och jag. Hoppas att du också gillar det. Naturligtvis kan du byta ut hjortfärsen mot annan färs, kantareller mot champinjoner, messmör mot dijonsenap, creme fraiche mot grädde, pajdeg mot potatismos att gratinera osv. Det är som vanligt fantasin och smaklökarna som är begränsningen när jag/du ska laga mat.

Senaste kommentaren

10.04 | 20:55

Hello from Sugar Moon Farm! thanks for your visit and feature on your website. Loved having you.

Hej från Sugar Moon Farm! Tack för ditt besök och funktionen på din webbplats. Älskade med dig.

25.12 | 10:47

"Morfars laxsallad" verkar väldigt spännande, den kommer absolut att tillredas på kontoret när julledigheten är över!

24.11 | 22:23

Har idag gjort din gryta men med skinkspad från en köpt skinka som grund. Mycket uppskattad!

16.02 | 11:14

Ja det borde funka, annars kan du bara ta mer vätska så ska det fungera.

Dela den här sidan