Välkommen till mina matminnen och matlagningsförsök på egen hand
Ingredienser:
400 g mjukost
3 dl vispgrädde
500 g keso
tubkaviar efter tycke och smak
1 liten burk krossad ananas
200 g rökt skinka
6-7 hårdkokta ägg
räkor efter plånbok
svrt/röd kaviar
slanggurka
1-2 stora formfranska
litet färskost blandat med grädde eller yoghurt
1 bricka att lägga på.
Gör så här:
Dag 1
Vispa grädden
Blanda keso och mjukost i en bunke
Rör ner den vispade grädden
Dela smeten i två lika delar
Kläm ner tubkaviar i den ena delen
Rör ner ananasen och den hackade skinkan i den andra delen.
Skär bort kanterna på brödskivorna.
Lägg fyra rader med tre skivor i varje rad på en stor bricka.
Fyll på med den första kaviarsmeten
Sen ett nytt lager med 12 brödskivor
Nu dags för den andra smeten med ananas och skinka
Till sist toppa med tolv brödskivor.
Lägg nu en fuktig handduk över smörgåstårtan och låt den vila till nästa dag.
Dag 2
Rör ihop litet färskost med grädde och bred över och runt kanterna på tårtan.
Dekorera med hackat eller skivat ägg, räkor och röd/svart kaviar.
Några dillkvistar eller gurkskivor ovanpå blir fint.
Skivad gurka ska du också ha runt kanterna på tårtan.
Sen är det bara att njuta och tacka för berömmet du får av gästerna.
Senaste kommentaren
10.04 | 20:55
Hello from Sugar Moon Farm! thanks for your visit and feature on your website. Loved having you.
Hej från Sugar Moon Farm! Tack för ditt besök och funktionen på din webbplats. Älskade med dig.
25.12 | 10:47
"Morfars laxsallad" verkar väldigt spännande, den kommer absolut att tillredas på kontoret när julledigheten är över!
24.11 | 22:23
Har idag gjort din gryta men med skinkspad från en köpt skinka som grund. Mycket uppskattad!
16.02 | 11:14
Ja det borde funka, annars kan du bara ta mer vätska så ska det fungera.
Dela den här sidan