Mina recept
Antal portioner 4-6
Det behöver du
1-2 msk Smör & Rapsolja
3 tärnade lökar
2 liter tärnade rotfrukter i cm-storlek
(potatis, morot, palsternacka, rotselleri, kålrot, pumpa går också bra)
500 g falukorv, gärna rökt jokkmokksfalu i tärningar
1 liter höns-/grönsaksbuljong
3 msk tomatpuré
1 tsk timjan
Klippt persilja efter tycke och smak
Senap till servering
Korv och grönsaksgryta
Hur man
Stek den hackade löken på svag värme i smör och rapsoljan till genomskinlig.
Bryn sedan även grönsakerna några minuter.
Tillsätt tomatpurén och buljongen.
Låt grönsakerna koka ca 20 minuter tills de är genomkokta.
Tillsätt den tärnade falukorven och timjan, låt koka ytterligare 5 minuter.
Strö den klippta persiljan över grytan och servera i djupa tallrikar med sked och gaffel.
Sätt fram en god senap, gärna skånsk, för den som vill ha till grytan
Britt Thalberg
Har idag gjort din gryta men med skinkspad från en köpt skinka som grund. Mycket uppskattad!